Kesällä 2003 Latoteatteri tarttui klassikkoon, ja esitti kylällä asuneen Hella Wuolijoen näytelmän Niskavuoren naiset.  Liikenainen ja kirjailija Hella Wuolijoki (1886 - 1954) emännöi Jokelan kartanoa Jokelanseudulla vuodesta 1941 vuoteen 1954. Kartano sijaitsee noin kilometrin päässä Jokisen ladolta.

Niskavuoren naiset on aina yhtä ajankohtainen kuvaus vallasta, rahasta ja rakkaudesta. Wuolijoki loi Niskavuorelle tarkkoja ihmiskuvauksia, väkeviä tunteita ja vahvaa tekstiä. Näytelmän keskushenkilöitä ovat vanha emäntä Loviisa (Marja Kesti), miniänsä Martta (Riitta Vainio) ja opettajatar Ilona (Anu Komppa), jonka saapuminen seudulle myllertää koko pitäjän elämää. Loviisan poika ja Niskavuoren isäntä Aarne (Jyrki Kosonen) joutuu tekemään vaikean valinnan rahan ja rakkauden välillä, eikä helpolla pääse myöskään Aarnen ystävä ja skruuvauskaveri Simola (Ari Toropainen). Myös pitäjän kerma on vahvasti edustettuna, valvomassa ja tuomitsemassa.

Näytelmän ohjasi Tuija Kosonen. Musiikin sävelsi Altti Uhlenius, valosuunnittelusta vastasi Tomi Anttila, puvustajana oli Riitta Vainio ja lavastajana Outi Turtiainen.

Kuvassa Martta (Riitta Vainio) yrittää tehdä sovinnon Aarnen (Jyrki Kosonen) kanssa

 

KIITOS KAIKILLE KATSOJILLE!

Ensi vuonna taas uusi näytelmä!

 

Paluu